Ambassade Australië

/Ambassade Australië
Ambassade Australië2018-08-25T08:28:37+00:00

De ambassade van Australië

ambassade AustraliëHet is niet zomaar mogelijk in ieder land te gaan werken of gaan studeren. Zo heb je bijvoorbeeld toestemming nodig van de ambassade, maar heb je ook een verblijfsvergunning zoals een visum nodig om legaal te mogen verblijven. Deze moet uiteraard passen bij jouw reisdoel. Zo mag je met een toeristenvisum niet gaan werken en is het niet de bedoeling om met een werkvisum op vakantie te gaan. Australië is een van de landen waarbij een visum nodig is, maar waarbij het dus ook mogelijk is dat je in contact komt met de Australische ambassade. In dit artikel lees je daarover meer.

Wat doet deze ambassade?

Je kunt terecht in Den Haag als je contact wilt met een vertegenwoordiger van het mooie Australië. Hier wordt gezorgd voor een goede samenwerking tussen Australië en Nederland, wat voornamelijk dan het geval is op het gebied van de overheid. Daarbij zorgt de ambassade ook dat de belangen worden behartigd. Verder is de ambassade ook vertegenwoordiger voor rechtbanken, internationale hoven en andere organisaties die zijn gevestigd in Den Haag. Tot slot kun je er terecht wanneer je vragen hebt over bijvoorbeeld je visum.

Het is niet de bedoeling hier ook echt een visumaanvraag te doen, omdat dit heel gemakkelijk en snel via het internet mogelijk is. Je kunt daarbij ook geen advies aanvragen, maar de ambassade geeft je meer informatie over alles wat je moet weten over je reis. Zo ben je van tevoren al goed ingelicht over alle mogelijkheden en de dingen die je juist niet moet doen in het land. Zo ben je dus helemaal klaar voor je reis zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets belangrijks vergeten bent. Het is natuurlijk mogelijk dat je problemen hebt met de aanvraag van je visum, zoals vragen die niet zomaar beantwoord worden. Het beste is dan een afspraak in te plannen, wat mogelijk is op de website van de ambassade. Voor de meeste vragen kun je sowieso al terecht bij het ‘Global Service Center’, waar ze je graag verder helpen met problemen met je aanvraag. Je kunt ook voor andere dingen, zoals de aanvraag van een rijbewijs etc. terecht op de website. Telefonisch contact is helaas niet mogelijk. Vroeger was het vaak de bedoeling dat je je visum kwam ophalen bij de ambassade, maar dat is niet meer nodig. Je kunt hem namelijk nu online aanvragen, maar vervolgens ook zelf uitprinten en zo meenemen. Dat scheelt voor veel mensen reizen en veel tijd.

Je hebt natuurlijk een visum nodig en het is belangrijk dat je deze aanvraagt voor je je vlucht daadwerkelijk boekt. Stel je voor dat hij afgewezen wordt, en jij je vlucht al hebt geboekt en het geld dan ook kwijt bent. Je kunt zonder visum niets, dus zorg ervoor dat je zekerheid hebt over het visum voor je verdere actie onderneemt. Het online aanvragen kost je een aantal minuten van je tijd. Houd wel je paspoort bij de hand, want die zul je sowieso nodig hebben. Daarbij is het goed om te weten dat je zowel het visum als paspoort nodig hebt tijdens je reis. Je visum is dus geen vervanger voor je paspoort!

Werken

Velen vinden het ook interessant om werkervaring op te doen in Australië. In dat geval is er een ander visum nodig, dus kijk goed naar welke je exact nodig hebt. Je kunt ook hulp vragen van de ambassade waarbij ze je doorsturen naar een website die je genoeg informatie geeft. Denk aan de verschillende mogelijkheden qua werk voor een toerist, maar ook voor meer informatie over een visum dat je nodig hebt wanneer je er wil gaan werken.

Ook studeren is geliefd, en dat is niet zo gek in dit prachtige land. Je kunt je kennis flink verbreden en kunt natuurlijk een tweede taal leren op deze manier. Hoewel we grotendeels al Engels spreken, leer je het pas echt goed door het continu te doen. Australië heeft vele goede universiteiten die hoog in de wereldtop staan, dus ook dat is al reden genoeg om hier te gaan studeren. Denk aan bijvoorbeeld life sciences of een studie in de gezondheidszorg. Ook hier is een apart visum voor nodig, maar wederom staat er op de website van de ambassade meer informatie over alles wat je moet weten over studeren in Australië.

In principe is het dus niet de bedoeling zomaar langs de ambassade te gaan, maar kunnen zij je wel helpen met de meest belangrijke informatie over het land, een visum en meer. Zo weet je zeker dat je goed zit. Vraag je visum op tijd aan, nog voor je je reis hebt geboekt en mocht je vragen hebben, dan helpt de website van de ambassade je ook al een stuk verder. Boek dus snel jouw reis naar het mooie Australië!

Direct Visum aanvragen