eVisitor Australië

/eVisitor Australië
eVisitor Australië2018-08-25T08:29:47+00:00

Reizen als eVisitor naar Australië

eVisitor AustraliëAfreizen naar het mooie Australië? Wie wil dat nou niet? Het is een prachtig land dat door vele toeristen bezocht wordt en dat is natuurlijk niet voor niets. De prachtige natuur, maar ook de toffe steden die je hier kunt bezoeken zijn absoluut de moeite waard. In Australië voel je je vrij, met alle natuur om je heen. Daarbij is de cultuur ook geweldig om mee te maken. Om naar het land te reizen, zijn verschillende mogelijkheden wat betreft een visum. Ben je van plan te gaan werken of is het juist bedoeld als vakantie? Of weet je nog helemaal niet wat je er precies wilt gaan doen? Ook dat kan natuurlijk. Het is wel belangrijk om te weten wat het plan ongeveer is, op het moment dat je een visum aanvraagt. Mochten daar onduidelijkheden over zijn, kan je zomaar tegengehouden worden bij de douane, en dat wil je absoluut voorkomen.

eVisitor

Wanneer je uit Nederland of België komt, mag je een visum aanvragen dat past bij de toerist. Dat wordt ook wel het eVisitor visum genoemd. De kans is dan ook groot dat deze past bij jouw reisdoel. Het is ook met een andere nationaliteit mogelijk om dit visum aan te vragen, maar dat verschilt per nationaliteit. Check hiervoor het daarvoor bedoelde schema. Het eVisitor visum is de goedkoopste waarvoor gekozen kan worden. Zo kan een reisvisum als snel meer dan 200 euro kosten. Het aanvragen is gemakkelijk en snel mogelijk via het internet, dus ook geen gedoe met afreizen naar Den Haag om hier een visum op te halen.

Mocht je bij de aanvraag de nationaliteit moeten invullen, zorg dan dat dit volledig is als je een dubbele nationaliteit hebt. Vul dit in zoals het op je paspoort staat. Denk er daarbij aan dat het visum geen paspoort is. Je hebt beide nodig om het land in te komen.

Het is de bedoeling dat je paspoort zeker nog zes maanden geldig is op het moment dat je aankomt, dus mocht je twijfelen: verleng je paspoort dan voor de zekerheid. Ze zijn streng op het vliegveld en zullen je ook terugsturen als je paspoort niet meer lang genoeg geldig blijkt te zijn, wat zonde is van je reistijd en geld. Daarbij is een ID-kaart niet geldig in Australië, maar moet je hiervoor een paspoort aanvragen. Bij de gemeente duurt dit gemiddeld vijf werkdagen, dus vraag zowel je paspoort als visum redelijk op tijd aan zodat je hier geen zorgen meer om hebt. Een spoedaanvraag van het visum is ook mogelijk, maar zal daarbij natuurlijk ook meer geld kosten, dus hoe meer op tijd, hoe beter!

Wat is een ETA?

Een ETA is een aanvraag die voor iedereen mogelijk is, terwijl het eVisitor visum alleen aangevraagd kan worden door de Nederlander of Belg. Wel is het zo dat beiden gebruikt kunnen worden voor een vakantie of een zakenreis. Voor een zakenreis is namelijk niet perse een werkvisum nodig, omdat je meestal niet wordt betaald door een werkgever in Australië. Mocht dat wel het geval zijn, dan is er een werkvisum nodig. Je mag met een ETA, maar ook met een eVisitor visum familie of vrienden bezoeken. Nog een verschil is de prijs, namelijk de eVisitor die veel goedkoper is dan een ETA, dus dat is al reden genoeg te kiezen voor een eVisitor mocht een ETA ook een optie voor je zijn en mocht je daardoor twijfelen. Beiden zijn even lang geldig, maar een ETA is ook lastiger aan te vragen. Zo is er meer informatie nodig. Ook de immigratiedienst raadt je dus aan gewoon een eVisitor aan te vragen als je aan deze eisen voldoet.

Invullen

Het invullen kan gemakkelijk en snel, maar moet wel altijd oplettend gebeuren. Denk dus goed aan het juiste BSN, geboortedatum en dat soort informatie. Een klein dingetje dat fout is, en je hele verblijf kan hierdoor verpest worden. Het is bovendien erg duur om nog iets te laten veranderen aan je visum als deze wel is goedgekeurd. Beter er een keer wat langer over doen, dan extra betalen.

Het is dus al met al heel gemakkelijk om je eVisitor visum aan te vragen. Voor je het weet heb je hem in je mailbox. Vergeet hem dan ook niet uit te printen, want hij zal niet van je telefoon gelezen worden maar moet echt gezien worden op papier. Vergeet daarbij ook je paspoort niet mee te nemen en zorg ervoor dat deze nog minstens zes maanden geldig is.

Direct Visum aanvragen