Kosten visum Australië

/Kosten visum Australië
Kosten visum Australië2018-08-25T08:31:55+00:00

Wanneer u een visum wilt aanvragen voor Australië, dient u dit in de meeste gevallen online te doen. Daar komen echter ook wel kosten bij kijken. Bovendien is het soms noodzakelijk om een ander soort visum aan te vragen. In dat geval gaan meestal ook de kosten omhoog. Een zogeheten eVisitor voor Australië is namelijk het meest goedkoop visum. Dit visum is eenvoudig online aan te vragen.

Alleen een visum voor uzelf aanvragen?

Wanneer u op reis gaat naar Australië, bestaat er de mogelijkheid om te kiezen uit een individuele aanvraag of een aanvraag direct voor een hele groep. U kunt een individuele aanvraag overigens niet alleen voor uzelf maar ook voor iemand anders aanvragen. De kosten van een individueel online visum bedragen slechts €14,95. Deze prijs is overigens inclusief BTW.

Een visum voor een groep

Gaat u met de hele groep naar Australië en wilt u direct voor iedereen een visum aanvragen? Dat is gelukkig mogelijk. U kunt hier behoorlijk veel tijd mee besparen, omdat een groot gedeelte van de informatie bij iedere persoon van de groep hetzelfde is. Alleen de persoonlijke informatie verschilt. Wanneer u een groepsaanvraag doet, blijft de prijs overigens gewoon hetzelfde. U betaalt ook in dat geval €14,95 euro per persoon.

Zijn er bijkomende kosten?

Wanneer u iets koopt is het altijd vervelend als er plotseling nog andere kosten bijkomen die u niet had verwacht. Dat is bij het aanvragen van een visum gelukkig niet het geval. Althans, als u tenminste op tijd het visum aanvraagt. Door dat te doen betaalt u geen extra kosten zoals bijvoorbeeld transactiekosten, consulaire kosten en/of aanvraagkosten. Overigens kunnen er ook extra kosten bij komen wanneer u voor bepaalde betaalmethoden kiest. Daarom is het altijd aan te raden om het visum te betalen met iDEAL of Bancontact. Deze methoden zijn niet alleen het meest veilig én een stuk sneller dan de andere methoden; ze zijn ook nog eens gratis. Voor andere manieren van betalen zoals bijvoorbeeld met PayPal of een creditcard betaalt u een toeslag.

Visum met spoed

Helaas komt het ook regelmatig voor dat mensen door allerlei omstandigheden vergeten om een visum aan te vragen. Of dat ze bijvoorbeeld pas op het laatste moment weten dat ze naar Australië gaan. In dat geval zal er een visum met spoed moeten worden aangevraagd. De aanvraag zal dan een stuk sneller in behandeling worden genomen. Daar staat echter wel wat tegenover aangezien u daar meer geld voor moet betalen. Alleen daarom al is het aan te raden om een spoedaanvraag waar kan te ontwijken. Daarnaast gebeurt het ook regelmatig dat de douane van Australië steekproeven houdt waardoor het gehele proces vertraging oploopt. Dat geldt net zo goed voor de spoedaanvragen.

Visum om te werken

Niet iedereen gaat naar Australië voor vakantie of om zakelijke contacten te ontmoeten. Er zijn namelijk ook mensen die echt in Australië gaan werken. Daardoor kunnen ze geen eVisitor aanvragen. Hetzelfde geldt voor sommige zakelijke reizen wanneer er niet aan de gestelde voorwaarden voor dit visum voldoet. In dat geval zal er een ander visum aangevraagd moeten worden. Dit is het Working Holiday Visum. Dit visum is niet online verkrijgbaar en u zult dit dus via de ambassade moeten regelen. Bovendien is zo’n visum direct een heel stuk duurder. Voor een Working Holiday Visum betaalt u namelijk € 277. Overigens is ook een ETA Australië een stuk duurder dan een online visum. Het is dus altijd aan te raden om te kiezen voor een eVisitor wanneer dat mogelijk is.

Direct Visum aanvragen