Toeristenvisum Australië

/Toeristenvisum Australië
Toeristenvisum Australië2018-08-25T08:33:40+00:00
Toeristenvisum Australië
Het toeristenvisum voor Australië

Voor je naar een ander land reist, is er vaak bepaalde documentatie vereist. In Europa, is vaak een paspoort in orde, of zelfs alleen je ID-kaart. Als je verder reist dan dat, is het belangrijk goed op te letten wat je hiervoor exact nodig hebt, zoals een visum. Een van de landen waar een visum vereist is, is Australië. Je hebt daarbij nog verschillende visa, zoals een voor als je er gaat werken of juist een als je er als toerist komt. In dit artikel leer je meer over de verschillende visa en welke jij het beste kunt aanvragen voor je reis.

De verschillende visa en hoe vraag je ze aan?
Allereerst het eVisitor visum, die geschikt is voor de Nederlandse of Belgische toerist. Je hebt hierbij bepaalde visum voorwaarden, waar we bijna allemaal aan voldoen. Denk aan het hebben van een zorgverzekering, wat in ons land hoe dan ook al verplicht is. Het is dus vanzelfsprekend dat het eVisitor visum goed past bij de toerist die een tijdje op vakantie wil in het mooie Australië.

Als tweede heb je een speciaal visum voor de reiziger die hier voor zaken komt. In dat geval heb je een speciaal visum nodig, maar het is daarbij ook belangrijk duidelijk te maken voor wat voor zaken je precies komt. Ze zijn daarop erg streng, dus probeer hier zo duidelijk mogelijk over te zijn.

Het aanvragen is gemakkelijk en snel. Het kost je een aantal minuten als je de juiste documenten bij de hand hebt. Denk hierbij aan je paspoort en daarbij heb je nog wat algemene contactgegevens nodig, zoals je adres, voor- en achternaam, geboortedatum etc. Hierna is het afwachten tot jouw visum goedgekeurd wordt, waar je op kunt rekenen als je geen gekke dingen hebt gedaan! Denk aan een strafblad etc. waarbij de aanvraag lastiger wordt. Het betalen is ook gemakkelijk en snel via onder andere het veilige iDeal.

Wees wel altijd op tijd met de aanvraag. Het duurt ongeveer een week voor je het visum in je mailbox ontvangt, en denk er dan ook aan hem meteen uit te printen want je zult hem nodig gaan hebben. Als er meer haast bij zit, kan je ook een spoedaanvraag doen, wat ervoor zorgt dat de kans groot is dat je je visum binnen 24 uur al hebt. Uiteraard is een spoedaanvraag ook duurder, dus probeer te gaan voor de gewone aanvraag en wees er op tijd bij.

Stel je voor dat je vrijwilligerswerk wilt doen tijdens je vakantie, dan kan dat met je eVisitor visum. Let er wel op dat het echt alleen onbetaald werk mag zijn. Het hoofddoel van de reis moet daarbij wel toeristisch blijven, dus het is ook niet de bedoeling een paar maand als vrijwilliger te gaan werken. Dan is er een ander visum nodig. Je moet dus het grootste deel van de tijd toerist zijn en niet het grootste deel van de tijd aan het werk zijn, ook al is dat maar als vrijwilliger.

Denk er tot slot aan dat je moet voldoen aan alle voorwaarden. Je mag bijvoorbeeld niet langer dan drie maand in het land blijven, ook al geldt het visum een jaar. Je kan dus wel een tijdje naar een ander land, en dan Australië weer in met hetzelfde visum, omdat deze een jaar geldig is. Het visum gaat in zodra deze toegekend wordt en dus in je mailbox verschijnt. Wat ze verder nog van je eisen, is dat je een Nederlandse of Belgische zorgverzekering hebt en daarbij natuurlijk je paspoort ook bij je hebt. Je paspoort moet op zijn minst nog 6 maanden geldig zijn op het moment dat je aankomt, ook als je voor de tweede keer in dat jaar aankomt. Als je dus twijfelt over of je paspoort nog lang genoeg geldig is, vraag hem dan voor de zekerheid opnieuw aan. Niets vervelender dan het land niet meer in kunnen omdat je paspoort niet lang genoeg geldig is, en uiteindelijk is verlengen natuurlijk toch nodig. Ongeacht of je in Australië of Nederland zit, je hebt een paspoort nodig.

Al met al is het dus goed het visum op tijd aan te vragen, daarbij alle gegevens bij de hand te hebben en wetende dat je ook een visum voor een ander mag aanvragen, de kosten veilig betalen door middel van iDeal en je mag niet langer dan 3 maand in het land verblijven of te lang vrijwilligerswerk doen. Mocht je twijfelen over welk visum geschikt is voor jou, dan kun je altijd even contact opnemen. Beter dat, dan bij de grens staan en niet het juiste visum hebben. Dat gebeurt helaas regelmatig, wat voor de reiziger erg vervelend, en natuurlijk heel duur is. Een vliegticket terug is immers niet goedkoop. Let dus goed op bij de aanvraag en geniet van je reis!

Direct Visum aanvragen