Visum Australië

Visum Australië aanvraag

/Visum Australië aanvraag
Visum Australië aanvraag2018-09-12T15:53:56+00:00

Visum Australië

Visum Australië aanvragenWanneer we de wereld rondreizen, is niet ieder land zomaar toegankelijk. Het is hiervoor nodig een speciaal document aan te vragen. Denk aan een ESTA of een visum. Binnen de Europese Unie, kun je gewoon met je eigen paspoort reizen en is het niet nodig hiervoor iets extra’s aan te vragen. In Turkije is het overigens wel vereist een document aan te vragen voor je het land in mag. Een van de landen waarvoor een visum nodig is, is Australië. Zonder visum zul je namelijk niet worden toegelaten in het land en daarbij zijn er verschillende opties wat betreft een visum waar aan gedacht moet worden. Denk aan een toeristenvisum waarmee men niet mag werken, omdat deze bedoeld is om mee op vakantie te gaan. De aanvraag is gelukkig gemakkelijk en snel. Eerder moesten we nog weleens helemaal naar Den Haag om hier van alles te regelen, maar tegenwoordig is het, voor de meeste landen, een stuk makkelijker om te reizen met een visum.

Hoe vraag je het visum aan?

Allereerst is het sowieso een aanrader de visumaanvraag Australië tijdig te doen, het liefst een aantal weken van tevoren. Dan weet je namelijk zeker dat je goed zit. Niets is vervelender dan al een ticket te hebben gekocht, en dan het visum niet op tijd hebben. Het aanvragen van het visum duurt gelukkig maar kort, maar enkele minuten. Je moet namelijk gewoon wat gegevens invullen, zoals paspoortgegevens en gegevens als naam, geboortedatum etc. Hierna volgt de betaling, die ook gemakkelijk en uiteraard veilig, uit te voeren is. Het is dan tijd om af te wachten of je visum toegekend wordt. Er is geen reden waardoor een visum niet toegekend wordt, tenzij er bepaalde dingen zijn voorgevallen. Denk aan het hebben van een strafblad, eerder gereisd te hebben op een verkeerd visum en daardoor in te problemen gekomen zijn en meer. Als je nog nooit naar Australië bent gereisd, kun je er vanuit gaan dat het helemaal goed komt. Binnen een week zul je dan duidelijkheid hebben over het toekennen van het visum. Probeer dus zo goed mogelijk te regelen dat het visum gelijk valt met je ticket, dus boek niet te vroeg en vraag je visum niet te laat aan. Het is overigens ook mogelijk om de visumaanvraag te doen als je het ticket al hebt geboekt. Echter is dat wel riskant, want stel je voor dat het visum afgewezen wordt, dan heb je al wel een vliegticket.

Het komt natuurlijk voor dat mensen met spoed een visum nodig hebben, en ook dat is mogelijk. Stel je voor dat je op korte termijn ineens naar Australië moet reizen omdat je er vrienden/familie hebt wonen en er is iets gebeurd of dat er een andere reden is dat je er op korte termijn heen moet. Je kunt in dat geval kiezen voor de zogenaamde spoedprocedure, waarbij je een extra toeslag hebt van vijf euro. Binnen drie dagen heb je het visum meestal al. Zodra de aanvraag is gedaan, ontvang je het visum per e-mail. Vergeet deze niet uit te printen, want je moet hem wel goed kunnen laten zien.

Aanvraag doen voor een ander

Het komt natuurlijk ook voor dat je op reis gaat met iemand anders die niet in staat is de aanvraag te doen. Je kunt in dat geval de aanvraag voor een ander doen, maar hebt natuurlijk wel de belangrijke gegevens nodig. Je hebt hierbij dus sowieso het paspoort van de ander nodig, met onder andere het burgerservicenummer, de volledige naam en meer. Als iemand onder de 16 jaar is, is er toestemming nodig van de ouders. Het is daarbij uiteraard ook mogelijk dat de ouders de aanvraag voor de kinderen doen. Let op: het is dus nodig voor een ieder een aanvraag te doen! Het is niet het geval dat het kind meereist op het visum van de ouder, zoals weleens gedacht wordt.

Zodra je de aanvraag invult voor een ander, let dan heel goed op dat alle gegevens kloppen. Mocht je namelijk een fout maken, dan kan het visum worden afgewezen of kan het zelfs voorkomen dat diegene het land niet inkomt als het visum niet overeenkomt met de rest van de gegevens. Daarbij is het kostbaar om van alles te laten veranderen zodra je al in het land bent.

Visum Mogelijkheden

Zoals eerder benoemd, heb je meerdere opties qua visa. Denk aan de eVisitor. Deze is geschikt voor de reiziger en dus vakantieganger, maar niet bedoeld voor iemand die ook van plan is te werken in het land. Stel je voor dat je niet zeker weet of je gaat werken, twijfel dan niet om even contact op te nemen om na te vragen welk visum het beste aangevraagd kan worden. Het is illegaal om toch te gaan werken als je in het bezit bent van het visum dat bedoeld is voor de toerist. Ook heb je een ETA Australië, die ook aan te vragen of door mensen die niet uit Europa komen. Voor werken in Australië is een specifiek werkvisum nodig, waarbij ook weer keuze is uit verschillende dingen.

Zodra je het visum in bezit hebt: bewaar hem goed! Je gaat hem met zekerheid nodig hebben en zult hem op A4-formaat moeten aantonen, samen met je paspoort. Het is dus niet het een of het ander, maar het visum mét paspoort. Wat weer een groot voordeel is, is dat het visum een jaar lang geldig is. Dat betekent: zodra het visum goedgekeurd is, kan je er een jaar lang mee reizen. Stel je voor dat hij goedgekeurd wordt op 1 mei, terwijl je pas 1 juni naar Australië gaat, dan is er al een maand voorbij. Als je langere tijd gaat reizen, is het dus handig het visum op aan te vragen, maar dus ook weer niet veel te vroeg. Je mag met dit visum onbeperkt in Australië reizen, maar je mag niet langer dan 3 maand achter elkaar verblijven in het land. Je kunt dus bijvoorbeeld een tijdje ergens anders heen en dan weer terugkomen voor 3 maand. Je kunt overigens zo vaak als jij wilt het visum aanvragen, maar dat is niet mogelijk als je al in het land bent. Dit moet wel als je ergens anders bent.

Voorwaarden

Tot slot zijn er de visum voorwaarden, want aan jou als reiziger, zijn voorwaarden gesteld. Zo heb je de keus om te reizen voor je werk of als toerist. Mocht je willen werken, dan heb je een Working Holiday Visum nodig. Daarbij moet je paspoort lang genoeg geldig zijn zodra je er aankomt, namelijk vanaf dat moment nog een halfjaar. Twijfel je? Verleng je paspoort dan voor de zekerheid maar. Tot slot is het belangrijk dat je een Nederlandse zorgverzekering hebt en dat je geen tuberculose hebt. Ze laten je dan het land niet in.

Direct Visum aanvragen