Visum Australië geldigheid en voorwaarden

/Visum Australië geldigheid en voorwaarden
Visum Australië geldigheid en voorwaarden2018-08-25T08:39:56+00:00

Wanneer u een visum aanvraagt en krijgt toegewezen voor Australië, is deze niet onbeperkt geldig. Een visum is namelijk altijd slechts voor een bepaalde tijd te gebruiken. Daarnaast kunt u ook niet achter elkaar in Australië verblijven zolang het visum geldig is. Wanneer er bijvoorbeeld een geldigheidsduur van een jaar is, betekent dat niet dat u ook daadwerkelijk een jaar achter elkaar in het land kan en mag verblijven. Wel is het dan mogelijk om meerdere keren in en uit het land te reizen. Wanneer u een visum voor Australië wil aanvragen, zijn er een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden. Dat geldt zowel voor uzelf als het doel van uw reis. Het is altijd belangrijk om vooraf goed naar deze voorwaarden te informeren. Hieronder vertellen we u alles wat u zou moeten weten over de geldigheid van een visum én aan wat de voorwaarde precies zijn.

Wat is de geldigheid van een visum in Australië?

Het is allereerst natuurlijk wel fijn om te weten hoelang een visum voor Australië nu precies geldig is. Er zijn verschillende soorten visums te verkrijgen. Wanneer u voor zaken of als toerist naar het land gaat, kunt u eenvoudig online een visum aanvragen. Deze is vanaf het moment dat u hem ontvangt een jaar geldig. U kunt echter maximaal drie maanden per keer in Australië verblijven. Het is echter wel mogelijk om meerdere keren in en uit het land te reizen en daarbij maximaal drie maanden achter elkaar te blijven. Daarbij is het niet relevant hoeveel tijd er zitten tussen het moment dat u het land uitgaat en vervolgens weer in reist voor een nieuw verblijf.

Is het mogelijk om een visum online aan te vragen?

Wanneer je een visum wil aanvragen voor een reis naar Australië is het in verreweg de meest gevallen gelukkig mogelijk om dat online te doen. Dit online visum wordt ook wel eVisitor genoemd. Er wordt wel onderscheid gemaakt op basis van nationaliteit. Wanneer u beschikt over de Belgische of Nederlandse nationaliteit is dat in ieder geval geen probleem. Daarnaast wordt er ook nog naar andere aspecten gekeken zoals bijvoorbeeld de gezondheid van de aanvrager en de aanwezigheid van een strafblad. Ook die aspecten kunnen invloed hebben of u al dan niet een visum online kunt aanvragen. Overigens is het online visum vooral bedoeld voor mensen die op zakenreis of vakantie willen. Wanneer u een ander specifiek reisdoel heeft, is het wellicht verstandiger om een ander soort visum aan te vragen.

Naar Australië om te werken

Wilt u naar Australië gaan bent u daarbij van plan om te gaan werken voor een Australische werkgever? Dan is een eVisitor niet voldoende om naar het land te reizen. Er zal namelijk een ander visum nodig zijn. Het gaat hierbij om een Working Holiday Visum óf een specifiek werkvisum. Gaat het om vrijwilligerswerk en dus niet om een betaalde baan? In dat geval is een eVisitor juist weer wel voldoende, als het hoofddoel van de reis wel gewoon een vakantie is. Daar zijn echter ook weer voorwaarden aan verbonden. U mag bijvoorbeeld geen vrijwilligerswerk doen dat anders door een Australische werknemer zou worden gedaan die daar ook voor uitbetaald zou worden. Wanneer het enkel en alleen om een zakenreis gaat, is het overigens wel gewoon mogelijk om een online visum aan te vragen al moet er dan wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan.

Studie of training

Is het doel van uw reis naar Australië niet werk of een vakantie maar wil u er een studie of training gaan volgen? Ook dan is een eVisitor meestal wel genoeg. De studie of training moet dan wel maximaal drie maanden duren aangezien dat het maximale verblijf is bij dit visum. Wanneer een studie of training langer duurt, dien je dus een ander visum aan te vragen. Je kunt in dat geval ook niet iedere keer drie maanden naar Australië reizen en tussendoor bijvoorbeeld een dag weg gaan. Om een training, cursus of studie van langer dan drie maanden te volgen dien je te beschikken over een speciaal daarvoor bedoeld studievisum.

Met de kinderen naar Australië

Wilt u naar Australië reizen met kinderen? Ook daar wordt door de douane geen uitzondering voor gemaakt. Iedere persoon dient, ongeacht de leeftijd, te beschikken over een eigen paspoort én een geldig visum. Daarbij dienen beide ouders mee te gaan. Wanneer er slechts één of helemaal geen ouders of voogd bij zijn, dient het reisgezelschap altijd over schriftelijke toestemming te beschikken van de ouder/voogd die er niet bij is. Wanneer u met uw kind reist, is het verstandig om een groepsaanvraag te doen. Op die manier kunt u namelijk snel en eenvoudig een visum aanvragen voor zowel uzelf als uw kind.

Gezondheid

Zoals gezegd heeft de gezondheid van de reiziger invloed op het accepteren van de aanvraag voor een visum. In bepaalde gevallen is men namelijk erg voorzichtig. Heeft u tuberculose? Dan dient u vooraf altijd de immigratiedienst te contacteren. Zij kunnen u al dan niet toestemming geven om naar Australië te reizen. In de meeste gevallen zal dat namelijk niet het geval zijn omdat de overheid haar burgers wil beschermen.

Zorg er trouwens ook voor dat u een zorgverzekering afsluit voordat u op reis gaat. Dat is namelijk verplicht wanneer u als Belg of Nederlander naar Australië gaat. Het werkt trouwens ook in uw eigen voordeel. Wanneer er namelijk iets gebeurt tijdens de vakantie, scheelt dat flink veel geld. Vraag trouwens ook direct een zogeheten European Health Insurance Card aan. Wanneer u over zo’n kaart beschikt, worden eventuele kosten voor gezondheidszorg in Australië direct gedeclareerd bij de zorgverzekering. Wanneer u niet over zo’n kaart beschikt, moet u de kosten zelf eerst voorschieten. Overigens is een European Health Insurance Card gratis aan te vragen. Overigens geldt niet onbeperkt en voor alle behandelingen. In sommige gevallen dient u het alsnog zelf voor te schieten bijvoorbeeld bij bepaalde behandelingen of wanneer u een ambulance nodig heeft. Sluit daarom ook altijd een reisverzekering af.

Strafblad

In sommige gevallen wordt de toegang tot het land ook geweigerd wanneer u beschikt over een strafblad. Het gaat daarbij voornamelijk om eventuele celstraffen uit het verleden. Wanneer u ooit een celstraf heeft gekregen, is het wellicht mogelijk dat de aanvraag voor het visum wordt geweigerd. Over het algemeen geldt de regel dat u gewoon een visum krijgt wanneer u, bij elkaar opgeteld, niet langer dan een jaar celstraf heeft.

Vereisten paspoort

Er zijn overigens ook bepaalde vereisten waar uw paspoort aan moet voldoen, wilt u toegang verkrijgen tot het land. Zo moet het paspoort altijd gekoppeld zijn aan uw visum en moet het op het moment dat u aankomt nog minstens een half jaar geldig zijn. Check dit altijd direct wanneer u een visumaanvraag doet. Blijkt dat uw paspoort al eerder verloopt? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan en begin pas daarna met het aanvragen van een visum. Andersom kan namelijk voor problemen zorgen. Het is overigens ook heel belangrijk dat de gegevens op het paspoort exact hetzelfde zijn als dat wat u invult op het aanvraagformulier van het visum.

Naar Australië op zakenreis

Het kan natuurlijk ook dat u op zakenreis wil naar Australië. Er zijn tal van redenen om dat te doen. Gelukkig is het niet al te ingewikkeld om voor zaken naar Australië te gaan. U kunt dat namelijk gewoon met behulp van een eVisitor Australië. Daarbij zijn er overigens wel enkele voorwaarden waar aan voldaan moet worden. U dient voor een zakelijke afspraak, beurs, seminar, conferentie, training, marktonderzoek of het tekenen van een overeenkomst naar Australië te gaan. Daarbij moet u voor minimaal één van deze activiteiten betaald worden door een werkgever uit België of Nederland en niet door een bedrijf uit Australië. Daarnaast is het verboden om producten of diensten te verkopen aan consumenten uit Australië.

Direct Visum aanvragen